Uusimmat artikkelit

Binäärioptiot ja päiväkauppastrategiat

Osakkeilla käytävä päiväkauppa on yksi kiinnostavimpia sijoittamisen muotoja. Ala on ollut pitkään raudanlujien ammattilaista hallitsema ja vuosituhannen vaihteen jälkeen high frequency trading, jossa kaupankäynti tapahtuu millisekuntien aikana, on saanut niin vahvan jalansijan, että tavallisen sijoittajan tienaaminen päiväkaupoilla on vaikeutunut huomattavasti.

Mutta tähän löytyy yksi ratkaisu: Binäärioptiot, koska kaupanteko tapahtuu niissä huomattavasti pienemmillä summilla, ovat ammattilaiset pysyneet miljoonia maksavien ohjelmistojensa kanssa pois binäärioptiomarkkinoilta ainakin vielä toistaiseksi. Nyt erityisesti signaalipalvelujen ja automaattisen kaupankäyntirobotin avulla sinun kannattaa ottaa binäärioptioista kaikki hyöty irti, ennen ammattitreidaajien apajille tulemista. Käymme tässä artikkelissa läpi miten voit hyödyntää yksinkertaisimpia päiväkuppastrategioita binäärioptiosijoituksissa.

 

Päiväkauppa eli day trading-strategiat

Trendin seuraaminen

Trendin seuraamisessa on oletuksena että rahoitusinstrumentit joiden hinnankehitys on ollut nouseva, tulevat jatkaman nousua, ja laskevat tulevat laskemaan lisää. Tämä strategia nojaa enemmän markkinoiden kokonaisliikkeisiin kuin yksittäisiin yrityksiin. Binäärioptiosignaalipalveluiden toimintaperiaate perustuu pitkälti trendien seuraamiseen ja analysointiin. Mitä pienempi volatiliteetti markkinoilla vallitsee, sitä suuremmat voitot trendinseuraaja saa itselleen. Jos markkinoiden volatiliteetti on suurta kuten pörssiromahdusten aikana, tulee sijoitettavia summia pienentää, jotta riski ei kasva turhan suureksi.

Kontrakauppa

Kontrakaupassa toimit yleisiä markkinatrendejä vastaan. Sijoittaguru Warren Buffettin sanoin ”Ole ahne kun muut pelkäävät ja pelkää kun muut ahnehtivat”. Strategia pohjautuu siihen olettamukseen, että tietty vallitseva mieliala saa markkinat reagoimaan liian voimakkaasti ja tämän johdosta kohteet ovat hetkellisesti väärinhinnoiteltuja.

Binäärioptioilla sijoittaessa kontrakauppias laittaa kohteeseen sijoituksen ”call” kun markkinat laskevat ja sijoituksen ”put” kun markkinatrendi on nouseva. Oletuksena voi olla esimerkiksi se että pörssiromahduksen aikana markkinoilla yleisesti vallitseva pessimismi saa sijoituskohteen hinnan ajettua niin alas, että sen hinta ei kuvaa todenmukaisesti sen arvoa. Markkinoita vastaan toiminen on yleisesti äärimmäisen riskistä toimintaa, joten kontrakaupan harjoittu kannattaa aloittaa varovasti ja pienillä summilla.

Skalpeeraus

Skalpeeraja pyrkii hyötymään toiminnassaan spreadistä, eli osto- ja myyntihinnan välisestä erotuksesta.  Tarkoituksena on saada ”pikavoittoja” eli suuri määrä pieniä voittoja, jotka volyyminsä ansiosta kasaantuvat isoiksi. Binäärioptiosijoittamisessa ei tarvitse olla huolissaan siitä saako kohteen myytyä, helpoin tapa käyttää skalpeerausta on ”one touch optiot”. Asetat tavoitehinnan sellaiseksi, että se on vain hieman myyntihinnan yläpuolella. Skalpeeraus perustuu isoihin panoksiin ja suureen volyymiin lyhyen aikajakson aikana, yhdestä kohteesta voitto ei ole rahallisesti suuri, mutta tavoitteena onkin saada päivän aikana voittoja satoja kappaleita.

Arbitraasi

Arbitraasissa sinä otat hyödyn eri välittäjien hinnoitteluerosta. Esimerkiksi jos Banc de Binaryllä kullan ostohinta on 110 ja myynti 113 ja Banc de Swissillä kullan myynti on hintaan 109 ja osto 107, voit ostaa binäärioptioilla kohdetta kultaa sijotuksella ”call” Banc de Swissillä ja myydä sijoituksella ”put” Banc de Binaryllä. Saat itsellesi automaattisesti voittoina ”hinnanerotuksen” joka on 110-109=1. Arbitraasi  on käytännössä rahan tekemistä täysin ilman riskiä. Huonona puolena on ainoastaan se, että tilanteita tulee äärimmäisen harvoin ja kestävät hyvin lyhyen aikaan. Käyttääksesi arbitraasin hyväksesi, sinun tulee seurata kursseja valppaasti ja olla valmis toimimaan salamannopeasti kun tilaisuus ilmenee.

Pairs trading

Pairs tradingissä tavoitteena on etsiä kaksi sijoituskohdetta, joiden hinnanmuodostuksella on suuri korrelaatio ja löytää tilanne, jossa toisen kohteen arvossa on tapahtunut muutos, jota toinen ei ole vielä ehtinyt seurata perässä. Yleensä korrelaatio löytyy helpoiten saman toimialan yrityksistä tai toisiaan lähellä olevista hyödykkeistä. Esimerkiksi kullan ja hopean hinnanmuodostuksessa on havaittavissa selvää korrelaatiota. Kun kullan arvo nousee, niin tapahtuu yleensä myös hopealle ja kun kulta menettää arvoaan myös hopean arvo on yleensä laskemaan päin. Binäärioptioilla pairs trading onnnistuu helpoiten parioptioiden avulla. Tarkastele onko vahvasti korreloivan optioparin hinta liikkunut samaan suuntaan viime aikoina. Jos toinen on esimerkiksi ”jäänyt jälkeen” arvonnousussa, voi olla mahdollisuus pairs tradingin hyödyntämiseen.

Elliotin aaltoteoria

Elliotin aaltoteoriassa pyritään löytämään hinnanmuodostuksesta usein toistuva kaava ja näin ennakoida aaltoliikkeen seuraava suunta. Oletuksena ovat sijoittajien mielialan vaikutukset markkinoiden kokonaishinnoitteluun. Liikkeet muodostuvat impulssiaalloista ja korjausaalloista. Impulssiaallot ovat trendin suuntaisia ja korjausaallot trendin vastaisia. Impulssiaaltoja on aina enemmän kuin korjausaaltoja joten jos osaa arvioida trendin suunnan, tekee automaattisesti voittoa.

Uutisilla pelaaminen

Uutisilla pelaaja laittaa hyviä uutisia julkistaville yrityksille sijoituksen ”call” ja huonoja uutisia julkistaville sijoituksen ”put”. Se ovatko uutiset loppujen lopuksi hyviä vai huonoja jää binäärioptiosijoittajan itsensä harkittavaksi. Uutisilla pelaamisessa on tärkeää ehtiä hyödyntämään uutisia ennen muita sijoittajia, jotta saadaan maksimaalinen hyöty. Tärkeää on nimenomaan arvioida kuinka hyviä uutiset ovat vallitseviin odotuksiin nähden. Jos Apple tuloksen odotetaan kasvavan 10%, mutta kasvua tuleekin vain 2% tulee tämä heijastumaan negatiivisesti Applen kurssiin koska toteutunut tuotto oli odotuksia selvästi alhaisempi.

 

Muita huomioitavia asioita binäärioptiosijoittajalle

Kynttiläkaaviot

Kynttiläkaaviot ovat oiva apuväline volatiliteetin ja riskin arvioimiseen. Kynttiläosa kertoo avaus ja -sulkemisajankohdan välisen hinnanerotuksen ja lankaosa kertoo hinnan kokonaisliikehdinnän haarukan. Niistä näkee kuinka suurta sijoituskohteen hinnan liikehdintä on ollut jonkin tietyn päivän sekä avaus ja -sulkemisajankohdan hinnan. Kynttiläkaaviota voi käyttää esimerkiksi trendin suunnan muuttumisen arviointiin. Jos lankaosa on pitkä suhteessa kynttiläosaan, on havaittavissa muutosta trendissä.

Markkinoiden liukuva keskiarvo

Liukuvaa keskiarvoa voidaan käyttää signaalien indikaattoreina. Voidaan päättää, että asetetaan sijoituskohteelle ”call” tai ”put” sijoitus jos keskiarvo laskee jonkin tietyn tason alle tai nousee jonkin ennalta määitellyn tason yli. Liukuva keskiarvo lasketaan yleensä sadan viimeisimmän päivän ajalta. Esimerkki liukuvan keskiarvon tekemisestä: Laske ensimmäisen 10 päivän hinnan keskiarvo, siitä tulee ensimmäinen piste. Laske seuraavan kymmenen päivän hinnan keskiarvo, tästä tulee piste 2 jne….

Missä kannattaa harjoitella päiväkauppastrategioita?

Ehdottomasti paras paikka harjoitella päiväkauppastrategioita binäärioptioilla on Banc de Swiss, mukaan pääset jo pienelläkin alkusijoitussummalla. Banc de Swiss on Eu-lakien alla toimiva, CySecin säätelemä digitaalioptioihin keskittynyt sijoitusvälittäjä. Avaa ilmainen sijoitustili alla olevasta painikkeesta ja aloita binäärioptiosijoittaminen jo tänään!

 

binäärioptiot

avaa sijoitustili3

 

Etusivulle

 

Binäärioptiot ja päiväkauppastrategiat on maaliskuu 17, 2015 rated 4.6 of 5
About Jan Magnusson (36 Articles)
Jan Magnusson is the main author at binary24h.com. He has worked in finance industry for 6 years. Jan holds a Master's degree in Economics.
Contact: Google+

binäärioptio robotti