Uusimmat artikkelit

Huonoja sijoitustapoja Binäärioptioilla

On olemassa hyviä ja huonoja käyttämismalleja joita ihmiset noudattavat suureksi osaksi tiedostamattaan ja väärien uskomusten perusteella. Nämä mallit juontuvat aivojen tavasta käyttää informaatiota ja säästää kapasiteettiaan toistuvien ja samankaltaisen tilanteiden ratkaisemiseksi. Ne eivät kuitenkaan sijoituspäätöksiä tehdessä ole välttämättä parhaat mallit toimia, vaikka oman arjen pyörittäminen onkin helpompaa noudattamalla tuttuja kaavoja. Esittelemme tässä artikkelissa yleisimmät huonot käyttäytymismallit, joita binäärioptiosijoittajan kannattaa välttää arvioidessaan sijoituksiaan ja sijoituspäätöksiään.

 

Vältä näitä huonoja sijoitustapoja Binäärioptioilla

Bandwagon effect – Seurataan muita

Seuraamalla muita, tulet aina perässä! Voit saada voittoja, muttet koskaan maksimoi tulojasi sijoittamalla binäärioptiolla johonkin, mikä on jo nousussa, koska paras nousu on jo tullut. Sinun täytyy ennakoida paremmin kuin muut ja ottaa näkemystä jo ennen kuin muut korjaavat parhaat tuotot. Tokin on turvallisempaa sijoittaa sellaisiin kohteisiin joihin muutkin jo sijoittavat, mutta silloin tulet auttamatta aina perässä. Seuraamalla laumaa et tee parempia voittoja kuin kukaan muukaan keskimäärin. Myös kuplia arvostuksiin tahtoo syntyä tämän takia, niin joskus voidaan tulla rytinällä kun alas kun suunta muuttuu. Toki näistä voi binäärioptioilla ottaa yhtä paljon voittoja, kunhan tietää mitä tekee.

 

Status Quo – asiat säilyvät ennallaan

Eivät säily! Ihmisillä on lyhyt muisti, jopa sijoittajalla. Kun jokin on nousussa, kuvitellaan, että se nousee tästä ikuisuuteen ja suurelle osalle tulee yllätyksenä kun suunta vaihtuukin laskuun. Binäärioptioilla tämä ongelma ei ole niin suuri kuin osakkeilla, koska binäärioptioilla et varsinaisesti omista kohdetta missään kohtaa, eli sen absoluuttisella arvolla ei ole juuri väliä tai sillä onko kohde nousussa vai laskussa. Voit tehdä sillä rahaa suunnasta huolimatta. Muista vain olla hereillä kohteen arvostukseen vaikuttaviin uutisiin, niin pystyt paremmin ennustamaan sen tulevaa kehitystä. Nämä kaksi ensimmäistä huonoa käyttämismallia esiintyvät usein yhdessä. Ensiksi sijoitetaan sellaisiin tuotteisiin, joissa paras nousu on jo tapahtunut ja sitten luullaan että nousu jatkuu ikuisesti, vaikka suunta voi kääntyä hyvinkin pian kun sen arvostus on jo noussut liian korkeaksi.

 

Yli-itsevarmuus

Onnistuneiden sijoitusten jälkeen on tietysti hyvä mieli ja tunne siitä, että tiesit asian menevän juuri näin ja saavutettu tuotto on ansaittua. Kannattaa kuitenkin analysoida tilannetta hetki kaiken tyytyväisyytensä keskellä, että johtuiko onnistuminen oikeasti taidosta, vai oliko tapahtumissa mukana tuuriakin tai muita sattumia, jotka johtivat tällä kertaa onnistuneeseen sijoituspäätökseen. Tuurin osuus kyllä karisee matkalla pois ja silloin palkitaan ne, jotka oikeasti ovat jaksaneet hiukan analysoida kohteitaan ja tehneet päätökset järkiperustein. Riskien aliarvioiminen on tyypillistä, ja kun jotain menee pieleen, se on aina markkinoiden tai muiden vika. Kun onnistutaan niin tämä on toki omaa ansioita. Vaarallinen ajatusmaailma jossa saa näpeilleen herkästi.

 

Loss aversion – Vältät tappioita liikaa

Tappioiden kokeminen on usein paljon raskaampana kuin samansuuruisten voittojen saaminen. Tappioiden aiheuttamat henkiset kärsimykset voivat olla moninkertaiset voittojen tuomiin hyvänolon tunteisiin verrattuna. Tappioita kuitenkin tulee jokaiselle joskus, ja niiden realisoiminen ja tilanteen hyväksyminen on vaikeata mutta kannattavaa tehdä mielummin nopeammin kuin hitaammin. Toki jokaisesta notkahduksesta ei tarvitse pelätä alkavan lasku, jos taustalla olevat asiat eivät ole muuttuneet. Sen hetkisen tilanteen analysointi on kaiken a ja o, ja siitä tehdään johtopäätökset kuinka sijoittaa rahansa jatkossa.

Regresion – Katumus

Liittyen status quo, ja band wagon tapoihin, monet ostavat kun jokin on nousussa ja kun nousu lakkaakin juuri oston jälkeen ja alkaa hinta laskea, myydään pois. Binäärioptioilla tilanne on hiukan toinen, jälleen kerran kun et omista kohdetta varsinaisesti ja lyöt vetoa vain sen hinnan kehityksestä. Eli tosin sanoen, vaihda strategiaa aallon huipulla ja pohjalla kun kurssien suunta kääntyy. Mutta muuten älä hätäile koska huonot päätökset kaduttavat.

 

Confirmation BiasMuut sijoittavat samoin

Laumakäyttäytymiseen liittyen sijoitat usein sellaisiin joihin muutkin sijoittavat, vain koska niistä uutisoidaan tai ne ovat jotenkin muodikkaita sijoituksia tällä hetkellä. Älä turhaan tee sitä. Etsi omat kohteet sen perusteella mistä tiedät ja mistä osaat sanoa perustellusti niiden tulevan suunnan. Välillä kannattaa jopa etsiä vastakkaisia mielipiteitä ja kuunnella muita miksi joku on jotakin mieltä. Voi oppia myös häneltä.

 

Gambler’s Fallacy– Uhkapelaajan harha

Menneisyyden tapahtuma, esimerkiksi kurssinousu viitenä päivänä putkeen ei ole mikään tae siitä, että kurssi nousee vielä kuudentenakin tai merkki siitä, että kuudentena päivänä kannattaa jo lyödä vastaan laskun puolesta. Taustalla vaikuttavilla tekijöillä on vaikutusta, ei harhaluulolla siitä, että jonkin tapahtuman todennäköisyys olisi muuttunut koska menneisyydessä on tapahtunut jotain.

 

Negatiivisuus

Negatiivisista asioista uutisoidaan paljon herkemmin ja enemmän kun positiivista. Kannattaa kuitenkin yrittää ajatella positiivisesti ja toisaalta hyödyntää binäärioptioilla näitä negatiivistenkin uutisten mahdollisia kurssi- ja markkinareaktioita. Tappioissa tai epäonnistuneissa sijoituksissa rypeminen ei auta ketään eteenpäin. Uutta yritystä vain kun olet selventänyt, mikä edellisellä kerralla meni pieleen.

Omaa sijoittamista kannattaa analysoida

Kun onnistut tai epäonnistut, tee aina lyhyt analyysi miksi näin tapahtui. Virheistä oppii mutta myös onnistuneista sijoituksista on hyvä ottaa oppia tulevaisuuteen. Olet sijoittajana itsesi pahin vihollinen noudattaessasi yllämainittuja huonoja käyttämismalleja. Välttämällä näitä malleja omassa sijoittamisessa, olet varmasti jo ison askeleen edellä Matti Meikäläistä joka sijoittaa sinne minne vasen kankku kertoo.

Tietämällä näistä huonoista malleista, voi alkaa aktiivisesti välttämään niitä. Näin sijoitustoimintasi paranee varmasti ajan myötä ja hyvät tuotot palkitsevat ahkeraa ja fiksua sijoittajaa.

bank de binary

 

 

Etusivulle

Huonoja sijoitustapoja Binäärioptioilla on maaliskuu 23, 2015 rated 4.5 of 5
About Jan Magnusson (36 Articles)
Jan Magnusson is the main author at binary24h.com. He has worked in finance industry for 6 years. Jan holds a Master's degree in Economics.
Contact: Google+

binäärioptio robotti