Uusimmat artikkelit

Kreikan velkakriisi ja euron heikkeneminen

Miten Kreikan kriisi ja euron heikkeneminen vaikuttaa binäärioptiosijoittamiseen? Jokaisen talouden tilanteen muutoksissa on voittajia ja häviäjiä. Nyt myös tavallisella sijoittajalla on mahdollisuus hyötyä talouden heilahteluista pienillä sijoitussummilla binäärioptioiden avulla. Käymme tässä artikkelissa lyhyesti läpi tavat jolla voit hyödyntää nykyistä taloustilannetta binäärioptiosijoituksissasi.

 

Mistä kaikki alkoi

Kreikka hyväksittiin mukaan eurojärjestelmään vuonna 2001, käyttöön euro otettiin Kreikassa vuonna 2002. Myöhemmin selvisi, että Kreikka oli vääristellyt taloustietojaan päästäkseen mukaan euroon. Kriisiin maan talous ajautui kuitenkin vasta vuonna 2009. Vuonna 2010 päätettiin lainapaketista talouden pelastamiseksi, jossa Suomikin oli mukana noin 1,5 miljardilla eurolla.

Euroalueen velkakriisiin tämä oli ehkä suurin yksittäinen tekijä, kun Kreikan tietojen vääristeleminen tuli ilmi, se joutui maksamaan lainoistaan yhä suurempia kuluja, ja pian se joutui niin suuriin maksuvaikeuksiin, että muuta vaihtoehtoa euron pelastamiseksi ei löytynyt kuin Kreikan auttaminen pulasta.

Binäärioptiosijoittajan hyödyntämismahdollisuudet

Koska binäärioptioilla on mahdollisuus ottaa välittömästi hyöty irti hetkellisistä talouden heilahteluista. Pystyi ”fiksu raha” käyttämään tiedon euroalueen vaikeuksista lähes saman tien uutisen ilmestyttyä. Menestyvän sijoittajan yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on pysyä kaikista uutisista ajan tasalla. Signaalipalvelujen hyvä osumatarkkuus johtuu suurelta osin juuri siitä, että heillä on työskentelemässä jatkuvasti joukko ammattilaisia jotka analysoivat miten pienetkin heilahtelut taloustilanteissa pystytään hyödyntämään binäärioptiosijoituksissa.

Suuren rahan sijoittajat käyttävät tällaiset tilaisuudet hyödyksi osakemarkkinoilla olevien johdannaisten kuten warranttien ja futuurien avulla. Näillä rahoitusinstrumenteilla kauppaa käydessä minimikulut nousevat kuitenkin helposti 10-20 euroon. Jos sinulla on käytettävänäsi 100€ tämä on kohtuuttoman suuri summa. Binäärioptioilla sen sijaa kulut ovat suhteessa aina yhtä isot, sijoitit millä summalla tahansa, joten sinä pääset mukaan pienemmälläkin aloituskassalla.

Palatkaamme takaisin Kreikan tilanteeseen. Moni varmasti muistaa kuinka ensimmäiset uutiset maksuvaikeuksista alkoivat tulla uutisiin. Moni varmasti tiedosti, että tämä tulee vaikuttamaan negatiivisesti euron kurssikehitykseen, mutta kuinka moni teistä itse asiassa käytti tilanteen hyväkseen? Ei se mitään, minäkään en ollut vielä tietoinen binäärioptioista.

Ehkä helpoin tapa olisi ollut laittaa sijoitus ”call” kohteelle dollarin vahvistuminen euroon nähden. Valuuttakauppaa käydään aina pareittain, joten tarvittiin vastapari kohteelle, mitä vasten uskotaan euron heikkenevän. Yleinen maailmanvaluutta on Yhdysvaltojen dollari. Jos osataan ennakoida vain toisen valuutan liikkeitä, vastapariksi kannattaa ottaa yleensä dollari, juuri sen yleisen käytettävyytensä vuoksi.

 

Mahdollisuus hyödyntää kurssien liikkeitä molempiin suuntiin

Osakemarkkinoilla aikaisemmin sijoittaneille on varmasti tuttu termi ”rekyyli”, se tarkoittaa sitä kun markkinat ylireagoivat johonkin tiettyyn uutiseen ja pyrkivät pian tämän jälkeen korjaamaan kurssia takaisin lähtösuuntaan. Rekyyli on hyvin tavallinen reaktio etenkin isoissa talouden heilahteluissa, ja siitä voi ottaa hyödyn irti hyvinkin monella tavalla binäärioptiosijoituksissa.

Jos esimerkiksi olisit epäillyt että valuuttasijoittajat reagoivat liian voimakkaasti uutisiin Kreikan vaikeuksista, olisit voinut pistää saman binäärioptiosijoituksen sisään mitä edellä, mutta tällä kertaa kohteelle ”put”. Tällä tavoin saat kaiken hyödyn irti myös markkinoiden korjaavasta liikkeestä. Kun seuraavan kerran tulee taas huonoja uutisia, voit pistää sijoituksen ”call”. Tällä tavoin vaikka itse kurssi ei muuttuisikaan pitkän ajanjakson sisällä, voit tienata rahaa hetkellisistä heilahteluista joita tapahtuu.

 

Onko euron heilahteluista enää nykyisin hyötyä binäärioptioilla sijoittaessa vai ovatko parhaat tilaisuudet jo menneet?

Hyödyntämismahdollisuuksia tulee varmasti vielä lukuisia jatkossakin. Tärkeintä on pysyä aallonharjalla ja seurata talousuutisia jatkuvasti. Arvopaperi kirjoitti juuri taannoin kuinka Kreikan ja Saksan välit ovat jääkylmät ja spekuloi onko euroero entistä lähempänä? Millä tavoin se vaikuttaisi talouteen jos Kreikka eurosta eroaisi lopullisesti? Vahvistuisiko euro koska heikoin lenkki on saatu irti vai heikkenisikö se sen vuoksi, että sijoittajat pelkäävät tästä alkavan ketjureaktion, jonka johdosta euro olisi lopullisesti mennyttä?

Näitä asioita jokaisen tulee miettiä enne omaa sijoituspäätöstä tehdessään, vastuu sijoituksista jää kuitenkin loppupeleissä jokaiselle itselleen (paitsi jos ostaa valmiin signaalipalvelun, josta lähetetään vihjeet suoraan). Varmaa on ainoastaan se, että jollakin tavoin jokainen uutinen tulee vaikuttamaan talouteen. Ne jotka osaavat analysoida tilanteen parhammin, tekevät oikeat päätelmät ja ovat nopeimpia liikkeissään tulevat saamaan suurimman hyödyn jokaisesta tilanteesta.

 

 

Copyright binary24h.com 2015

Kreikan velkakriisi ja euron heikkeneminen on maaliskuu 15, 2015 rated 4.4 of 5
About Jan Magnusson (36 Articles)
Jan Magnusson is the main author at binary24h.com. He has worked in finance industry for 6 years. Jan holds a Master's degree in Economics.
Contact: Google+

Leave a comment

Your email address will not be published.

*binäärioptio robotti