Uusimmat artikkelit

Binäärioptiot vs. vapaaehtoinen eläkevakuutus

Tänään tarkastelemme näitä kahta erilaista sijoittamisen muotoa ja vertailemme kummankin hyviä ja huonoja puolia toisiinsa nähden. Eläkevakuutus on pitkäaikaista säästämistä kun taas binäärioptiot ovat lyhyen aikavälin sijoittamista, joten vertailemme samalla siis lyhytaikaisen sijoittamisen ja pitkäaikaissijoittamisen hyviä ja huonoja puolia. Vapaaehtoisessa eläkevakuutuksessa on useita huonoja puolia, joita ei välttämättä täysin avata sijoittajalle ennen säästämisen aloittamista. Käymme tässä artikkelissa läpi muutamia kiemuroita, joilla vakuutusyhtiöt takaavat asiakkaiden rahojen pysymisen omissa käsissään hamaan tulevaisuuteen asti.

Binäärioptiot vs. vapaaehtoinen eläkevakuutus

Jos sinulle on tullut puhelinsoitto tai mainos, jossa tarjotaan lisäturvaa eläkepäiville lakisääteisen eläkkeen lisäksi, kuulut niiden ihmisten lukuisaan joukkoon, jolle on yritetty tarjota vapaaehtoista eläkevakuutusta. Vaikka nimessä on sana vakuutus, ei tällä sijoitustuotteella kuitenkaan ole minkäänlaista tekemistä vakuutusten kanssa sanan perinteisessä merkityksessä.

Eläkevakuutuksessa ehdottomasti huonoin puoli on, että rahoja ei saa ulos ennen 68 vuoden ikää  paitsi avioeron, pitkäaikaistyöttömyyden tai sijoittajan kuoleman johdosta. Ja tällaisessakin tilanteessa nostamiseen voi liittyä erinäisiä ehtoja. Pahimmillaan nostettavasta summasta voi joutua maksamaan lähes puolet veroa tai sanktion luonteista lisämaksua!

Jos jokin edellä mainituista ehdoista ei toteudu, et voi nostaa eläkevakuutustasi ulos millään tavalla. Sopimus vakuutusyhtiön kanssa on aina sitova eikä mielensä muuttamiselle jää tilaa, kun rahat on annettu vakuutukseen, ne ovat siellä ja pysyvät. Eikä tässä kaikki, samat edellä mainitut ehdot voivat päteä myös vapaaehtoisen eläkevakuutuksen maksamiseen, tämän keskeyttäminen onnistuu kyllä onneksi ilman sanktioita yleensä kirjallisen kirjeen lähettämisellä vakuutusyhtiöön.

Tulee myös huomioida, että esim. lomautettuna oloa ei lasketa työttömyydeksi. Tällaisessa tilanteessa voit siis joutua kituuttelemaan vähillä säästöilläsi vaikka sinulla olisi useita tuhansia euroja sidottuna eläkevakuutukseen. Esim. vuoden lomautuksen jälkeen joudut olemaan vielä toisen vuoden työttömänä työnhakijana ennen kuin pystyt nostamaan rahasi vapaaehtoisesta eläkevakuutuksesta. Se miten esim. sosiaalitoimisto suhtautuu tällaiseen henkilöön jolla on rahoja joita ei saa ulos, emme tiedä varmaksi, mutta huonoimmassa tapauksessa voit siis joutua täysin tyhjän päälle jos et saa sitäkään kautta tukea säästöjesi takia.

 

Esimerkkikulut eläkevakuutuksen keskeytyksestä

Varmasti yksi suurikuluisimmista eläkevakuutuksen keskeytyksistä on Skandia Life Eläkevakuutuksessa. Jos irtisanot vakuutuksen ennenaikaisesti, joudut maksamaan 46,5 säästämistäsi varoista Skandia Lifelle. Lopuista jäljelle jäävästä 53,5% osasta säästäjälle jää vielä maksettavaksi verokulut. Joten tällaisessa tilanteessa eläkevakuutuksen nostaminen ei liene kannattavaa oikeastaan missään tilanteessa. Kuka haluaisi antaa kokonaiskuluina pois itse ansaitsemistaan ja säästämistään varoista näin suurta osaa ilman äärimmäistä pakkoa.

Eläkevakuutuksen muut kulut

Samalla tavalla kuin esimerkiksi rahastosijoittamisessa, eläkevaakutuksessa otetaan vuosittaiset hallintakulut, merkintäpalkkio ja todennäköisesti vielä pieni summa jokaisesta tallettamastasi erästä. 1-2% kulut jokaisesta talletuksesta ei saata tuntua suurelta summalta, mutta kun laskee kaikki kulut yhteen useiden vuosien ajan, huomaatkin että sijoituksistasi tulee syötyä kuluina huomattavan suuri osuus.

Eläkevakuutuksen verotus

Jos olet tehnyt sopmuksen vakuutusyhtiön kanssa ennen  5.5.2004, eläkevakuutusta verotetaan kuten pääomatuloja. Jos taas olet tehnyt sopimuksen tämän jälkeen niin pystyt käyttämään yhden ainoista vapaaehtoisen eläkevakuutuksen hyvistä puolista, verovähennyskelpoisuuden, verottaja tulee eläkesäästäjiä maksimissaan 1650€ vuosittain, vähennys tehdään pääomatuloista. Tämä vähennys voidaan tehdä ainoastaan omista tai puolison pääomatuloista, esimerkiksi isälle tai sisarukselle otetusta eläkevakuutuksesta ei voida tehdä verovähennyksiä.

Huomioi kuitenkin se, että kun nostat elävakuutuksen ulos eläkeiässä, niin joudut maksamaan siitä normaalisti pääomatulon. Vähennyskelpoisuus on siis lähinnä vain näennäinen asia. Nykyisessä Suomessa vallitsevassa asenteessa, jossa pääomatulojen verotusta halutaan jatkuvasti kiristää lisää, voit ajautua tilanteeseen, että joudut maksamaan tulevaisuudessa nostamistasi eläkevakuutuksista huomattavasti korkeamman veron kuin joutuisit nykyisellään pääomatuloista maksamaan.

 

Vakuutuyhtiöt yrittävät peitellä eläkevakuutusten hintoja

Vakuusyhtiöillä ei ole Suomessa velvollisuutta ilmoittaa eläkevakuutusten hintoja asiakkaille selkeästi ja ymmärrettävästi. Tämän vuoksi on yleistä piilottaa sopimusehtoihin pienellä präntättyjä kohtia, joissa asiakkaan asemaa huononnetaan entisestään.

Vakuutusten todellinen hinta on myös helppo piilottaa erinäisten lisäkulujen alle, eikä eläkevakuutuksessa säästettyjä varoja pysty myöskään siirtämään yhtiöstä toiseen. Tämän vuoksi vapaaehtoisesta eläkevakuutuksesta onkin tullut vuosien saatossa vakuutusyhtiöiden kultakaivos, jonka avulla aavistamattomien kuluttajien varat on helppo siirtää yhtiön valtaan monimutkaisen pykäläviidakon avulla. Suosittelemmekin välttämään kaikenlaisia eläkevakuutuksien muotoja viimeiseen asti, ne ovat yksi huonoimmista sijoittamisen muodoista mitä kuluttajalle on tarjolla.

 

säästät euroja

Binäärioptioiden edut vapaaehtoiseen eläkevakuutukseen verrattuna.

Binäärioptiosijoittamisessa sinä päätät itse sijoituskohteesi.

Jos taloudessa vallitsee epävakaat olosuhteet voit sijoittaa helposti binäärioptioiden avulla kultaan tai hopeaan. Jos taas uskot yhden yrityksen arvon nousevan voimakkaasti Alibaba Groupin tavoin, niin voit päättää sijoittaa siihen suuren osan varallisuudestasi ja näin saada kaiken mahdollisen hyödyn joka noususta on otettavissa.

Voit tehdä nopeita ”iskuja” markkinoille ja tämän jälkeen ottaa varasi pois

Sinulla on mahdollisuus käyttää esimerkiksi samoja suosittuja päiväkauppastrategioita, joita meklarit suosivat omissa toimissaan Wall Streetillä. Binäärioptioilla on äärimmäisen helppo tehdä lyhyitä, alle vuorokauden kestäviä, sijoituksia joissa sijoittaja ottaa hyödyn markkinoiden hetkellisestä muutoksesta. Tämä on helppoa esimerkiksi IQoptionilla tai Banc de Binaryllä

Voit käyttää halutessasi automaattista kaupankäyntirobottia tekemään kauppoja puolestasi.

Binäärioptioilla sijoittaessa sinun ei tarvitse ostaa itse kalliita ohjelmistoja jotka on tarkoitettu ammattimaisille osakesijoittajille, vaan nyt saat käyttöösi meidän kauttamme automaattisen kaupankäyntirobotin täysin ilmaiseksi alla olevasta napista. Voit myös tutustua tarkemmin robotin ominaisuuksiin tästä linkistä.

 

Tutustu tätä kaupankäyntirobottiin

Binäärioptioilla saat täyden hyödyn myös laskevista markkinoista.

Sinun ei tarvitse seurata vierestä kuinka eläkevakuutuksesi arvo putoaa jyrkkää syöksykierrettä samalla kun osakemarkkinoilla vallitsee kaaos, vaan pystyt ottamaan helposti kaiken hyödyn irti laskevista markkinoista yksinkertaisen ”put” sijoitusmahdollisuuden ansiosta.

Toisin kuin eläkevakuutuksissa, binäärioptioissa ei ole piilotettuja kuluja.

Näet suoraan sijoituksesi asettaessa paljon on odotettavissa oleva tuotto ja mitkä ovat kulut. Näissä ei ole, piilotettuja kuluja eikä kieroja pankin sijoitusneuvojia, jotka yrittävät sitoa rahasi vuosikymmeniksi.

Jos mielesi muuttuu voit nostaa varasi vaikka jo seuraavana päivänä ulos ilman ylimääräisiä kuluja.

Binäärioptioilla sijoittaessa varasi eivät ole sidottuna miksikään ajanjaksoksi, vaan voit nostaa sijoituksesi ulos milloin vain haluat täysin ilman ylimääräisiä kuluja. Jos haluat, voit vaikka vaihtaa binäärioptiosijoituksesi eläkesijoituksiksi jo saman päivän aikana, tätä ei tosin voi suosittele kenellekään.

 

Missä aloittaa binäärioptiosijoittaminen

Meidän ykkössuosituksemme binäärioptiosijoittamisen aloittamiseen on tällä hetkellä Banc De Swiss. Heillä on tarjolla selkeä suomenkielinen ohjelmisto ja erinomainen bonusohjelma uskollisille asiakkaille. Avaa ilmainen sijoitustili alla olevasta painikkeesta.

binäärioptiot

avaa sijoitustili3

 

Etusivulle

Binäärioptiot vs. vapaaehtoinen eläkevakuutus on huhtikuu 13, 2015 rated 4.7 of 5
About Jan Magnusson (36 Articles)
Jan Magnusson is the main author at binary24h.com. He has worked in finance industry for 6 years. Jan holds a Master's degree in Economics.
Contact: Google+

binäärioptio robotti