Uusimmat artikkelit

Sijoitusten hajauttaminen

Sijoitusten hajauttaminen on kaikkein tärkein keino suojauduttaessa riskeiltä. Laittamalla kaiken yhden kortin varaan riskeeraat kaiken, vaikka tuotto-odotus voisi olla kuinka hyvä tahnansa, on silti mahdollisuus hävitä kaikki. Jos et halua pelata upporikasta ja rutiköyhää, on syytä hajauttaa vähintäänkin kohtuullisti erilaisiin sijoituskohteisiin. Binäärioptioilla tilanne on hiukan erilainen kuin osakkeilla johtuen niiden luonteesta, ettei sijoittaja omista näistä yrityksistä osuutta, joiden kurssien noususta tai laskusta ottaa kantaa. Se ei silti tarkoita, etteikö binäärioptiosijoittajan tulisi hajauttaa kunnolla sijoituksiaan. Ihan yhtä lailla on todennäköistä, että jokainen sijoitus ei aina onnistu ja joskus tulee takkiin. Sen takia on ensiarvoisen tärkeää hajauttaa sekä ajallisesti, että luonteeltaan erilaisiin kohteisiin.

Suhdanteet ja sijoittaminen

Osakesijoittajaa kiinnostaa huomattavasti enemmän, mikä suhdanne on kyseessä, eli kannattaako nyt laittaa rahojaan sisään vai odottaa ensivuoteen josko osakkeet olisivat halvempia. Nyt ostamalla, kurssi voi laskea huomattavasti ja ensivuonna samalla rahalla voisi saada paljon suuremman omistuksen yrityksestä ja jos osakkeita joutuisi myymään vuoden päästä tappiolla, olisit tehnyt turskaa niin sanotusti.

Binäärioptiosijoittajalla tilanne on hiukan toinen, mutta silti samansuuntainen. Kun asettaa sijoituksia jonkin osakkeen tai hyödykkeen arvon nousun puolesta, on syytä tehdä eripituisia sijoituksia viikon tai kk päähän, jotta jos yksi niistä ei toteudukaan, sinulla on mahdollisuus osua vielä toisella sijoituksellasi oikeaan. Tämä voi tapahtua jos kurssissa on ollut jokin tilapäinen notkahdus, mutta pidemmällä jaksolla tilanne ehtii korjaantua. Näin et häviä kaikki viikon mittaisia sijoituksiasi, jotka on tehty muutaman päivän sisällä kaikki.

Täydellisesti hajautettu salkku tuottaa vaikka yksittäiset sijoitukset seilaavat ylös ja alas

Täydellisesti hajautettu salkku tuottaa vaikka yksittäiset sijoitukset seilaavat ylös ja alas

Suhdanteet kuitenkin hilaavat ylös ja alas ja käännekohdissa markkinoilla vallitsee aina suurin epävarmuus kun nousut ovat seisahtuneet ja kaikki odottavat alkavatko ne laskemaan vai jatkavatko ne vielä nousuaan. Toisinaan nämä muutokset tapahtuvat aivan muutaman päivän sisään jonkin ikävän uutisen takia ja voi johtaa suoranaisiin kurssiromahduksiin kun ihmiset realisoivat omistuksiaan. Siitä saa alkunsa lumipalloefekti joka saa muutkin realisoimaan kun kurssi laskee niin sitä kautta kurssit jatkavat laskuaan erittäin jyrkästi. Kellään kun ei ole kristallipalloa jolla ennustaa, niin kannattaa hajauttaa sijoituksiaan myös ajallisesti eriaikoihin, jottei osu niin sanotusti huonoon aikaan, ei ainakaan kovin usein. Aina on hyvä hetki sijoittaa binäärioptioilla, oli kurssit nousussa tai laskussa. Omaa tuottojen todennäköisyyttä kasvatat tekemällä sijoituksia eriaikaan ja erimittaisiksi jaksoiksi.

 

Sijoitusten hajauttaminen eri kohteisiin

Osakesijoittajan olisi kannattavinta laittaa rahat sisään kun ollaan montun pohjalla ja myydä juuri ennen romahdusta tai laskusuhdanteen alkua kun kurssit ovat huipussaan. Kuulostaa helpolta kuin heinän teko vaan ei ole. Koskaan kun ei ole yhden päivän notkahduksen jälkeen selvää alkoiko nyt laskeva trendi joka kestää 2 päivää vai 6 kuukautta. Tämän takia ajallisen sijoittamisen lisäksi on äärimmäisen tärkeä sijoittaa erilaisten kohteiden puolesta. Silloin kun yhdessä alkaa nousu tai lasku trendi, joku muu instrumentti kuten raaka-aine tai yleisindeksi voi edelleen jatkaa nousuaan yksittäisen osakkeen kurssista huolimatta.

Sinulla voi olla esimerkiksi 3 eri osakesijoitusta joissa suunta kääntyykin yllättäen, mutta silti saman toimialan indeksi tai vähintäänkin pörssin yleisindeksi jatkaa nousuaan. Koska riippuvuus suhteiden analysointi on haastavaa ja aikavievää eikä sillä silti saavuteta ikinä 100% varmuutta tulevasta, turvallisinta onkin sijoittaa moneen eri kohteeseen samanaikaisesti, jolloin tuottojen satunnaisuus tasoittuu. Toisin sanoen sen lisäksi, että asetat sijoituksia suosikkiyhtiöidesi nousun tai laskun puolesta, sietää harkita sijoitusten hajauttamista samaan aikaa raaka-aineisiin kuten kultaan, öljyyn tai vaikka kahviin. Näiden lisäksi indeksiin joka seuraa trendiä suuremmassa mittakaavassa on hiukan turvallisempi sijoittaa osa rahoista. Sen kurssin ennakointi kun on helpompaa, koska sen suunnan muutokset vaativat laajemmin huonoja tai hyviä uutisia, kuin yksittäiseen yhtiöön liittyviä näkymiä.

hajauttaminen kuva1

Sen lisäksi, että hajauttaminen laskee keskimääräistä tuoton vaihtelua, eli tasoittaa tuottoja, on äärimmäisen vaikea seurata aktiivisesti 15-50 yksittäiseen yritykseen liittyvää uutisointia ja sitä kautta ennakoida osakkeeseen liittyvää kurssimuutosta. Tästä syystä on hyvä, jos osakkeisiin liittyvien sijoitusten lisäksi asettaa raaka-aineisiin, valuuttoihin tai indekseihin liittyviä put tai call sijoituksia, niin niissä trendit kestävät todennäköisesti hiukan maltillisemmalla heilahtelulla ja se helpottaa sijoitusten tekemistä ja taloustilanteen yleistä seuraamista.

Kuinka siis hajauttaa sijoituksia oikein?

Sijoittamalla yksittäisiin yrityksiin kuten Googleen, Alibaba Groupiin tai Coca-Colaan sinun täytyy ottaa selvää melko tarkasti niiden tulevista näkymistä ja markkinatilanteesta. Se lisäksi hajauttamalla indekseihin Venäjän markkinoilla tai johonkin indeksiin tai raaka-aineeseen kuten hopeaan, tasoitat varmasti tuottojesi kehitystä säännöllisiksi.

Maantieteellinen hajauttaminen on myös hyvä tapa tasoittaa tuottoja koska vaikka nämä markkinat yleensä hiukan viiveellä reagoivat toistensa muutoksiin, on se silti paras tapa hajauttaa olemalla monessa mukana.

hajauttaminen 3

Binäärioptioilla hajauttaminen on vieläpä äärimmäisen halpaa kun yksittäinen toimeksianto ei maksa mitään. Silloin on helppo hajauttaa vaikka kuinka moneen suuntaan, kun ei tarvitse minimissään kerätä 1000 euron könttää jokaiseen sijoitukseen pitääkseen kulut järkevinä suhteessa sijoitettuun pääoman määrään.

Tiivistettynä vielä, niin hajauttaminen eri maantieteellisiin markkinoihin, useampaan osakkeeseen, useisiin indekseihin, raaka-aineisiin, valuuttoihin ja tekemällä erimittaisia sijoituksia, useana eri aikana, pitäisi johtaa kaikkein tasaisimpaan tulovirtaan sijoittajalle. Näillä ohjeilla aloittelijakin pääsee alkua pidemmälle ja voi nauttia työnsä hedelmistä myöhemmin. Avaa nyt tili ja aloita tuottava sijoittaminen jo tänään!

 

binäärioptiot

avaa sijoitustili3

Sijoitusten hajauttaminen on huhtikuu 29, 2015 rated 4.6 of 5
About Jan Magnusson (36 Articles)
Jan Magnusson is the main author at binary24h.com. He has worked in finance industry for 6 years. Jan holds a Master's degree in Economics.
Contact: Google+

binäärioptio robotti