Uusimmat artikkelit

Sijoitusvinkit 2015

Sijoitusmaailmassa tapahtuu jatkuvasti ja menestyäkseen sijoittajan tulee olla ajan hermoilla ja seurata uutisia herkeämättä. Viime vuoden parhaat sijoitusvinkit eivät välttämättä ole enää parhaita vinkkejä tänä vuonna. Tästä syystä listaammekin tässä parhaat sijoitusvinkit vuodelle 2015 sekä käymme läpi muutaman jo hieman aikansa eläneen sijoitusvinkin, jotka ovat olleet ehkä julkaisuhetkellä toimivia, mutta tällä hetkellä eivät enää sovi ajan henkeen. Koska muuttuva maailman tilanne vaikuttaa aina sijoituksiin, tarkastelemme ensin hieman mitkä aiheet ovat pinnalla tällä hetkellä.

Maailmantilanteen vaikutus sijoituksiin

– Jos öljyn hinnan lasku jatkuu, mieti miten se tulee vaikuttamaan sijoituksiisi?

Usa:n liuskeöljybuumi on saanut myös Saudi-Arabian laskemaan hintoja. Tuleeko tämä lasku jatkumaan ja missä kohtaa tulee raja vastaan? Millä tavoin binäärioptiosijoittaja pystyy ottamaan täyden hyödyn irti? Kuluttajien ostovoima kasvaa länsimaissa jatkuvasti öljyn halventuessa, joten länsimaisen kuluttajan kannalta tämä on kiistattomasti hyvä asia. Raja alkaa kuitenkin tulla vastaan etenkin Yhdysvaltalaisilla tuottajilla.

– Alkaako Venäjän talous elpyä heikentyneen ruplan jäljiltä, vai pitkittyykö nykyinen jännittynyt geopoliittinen asetelma.

Tuleeko Ukrainan kriisiin konkreettisia ratkaisuja vai eteneekö se yhä pahempaan suuntaan? Elpyykö Venäjän vienti ja poistaako länsimaat talouspakotteet vai asetetaanko lisäpakotteita? Ensimmäisen vastauksen ollessa kyllä valuuttaparille USD/Rupla ”Call” sijoitus vaikuttaa todella järkevältä. USD mielummin kuin EUR koska Euro on enemmän riippuvainen venäjän talouden liikkeistä, tällä tavoin USD asema näyttää nykyhetkellä ainakin vahvemmalta.

– Jatkuuko investointien väheminen Suomeen päin, vieläkö heikentynyt euro vetää Suomen vientiä kasvuun.

Pitkä raja Venäjän kanssa pelottaa ulkomaisia sijoittajia, tulevatko siis investoinnit Suomeen supistumaan entisestään? Miten tulevan hallituksen muodostuminen vaikuttaa suomalaisten sijoitustoimintaan? Lähtevätkö asuntojen hinnat laskuun? Kuluttajien luottamus asuntojen hintojen jatkuvaan nousemiseen ei näytä hiipuvan, mutta jossain kohtaa tulee varmasti kuitenkin stoppi.

rahoitus

Sijoitusvinkit 2015

No niin nyt päästiin sitten itse asiaan. Netistä löytyy useita ”sijoitusvinkkilistauksia” joissa annetut vihjeet ovat lähinnä ympäripyöreitä ilmaisuja, joita voi tulkita lukemattomilla erilaisilla tavoilla. Hyvät sijoitusvinkit ovat konkreettisia ja aina sovellettavissa sijoitustoimintaan vaikka saman tien.

– Hajauta sijoituksesi

Mitä epävakaampi tilanne markkinoilla vallitsee, sitä enemmän sinun tulee hajauttaa. Mitä pienempi riskinsietokykysi on, sitä enemmän sinun tulee hajauttaa. Mitä pienemmät ovat transaktiokustannukset sitä enemmän sinun tulee hajauttaa. Nykyisessä maailmantilanteessa hajauttaminen on äärimmäisen tärkeää. Binäärioptioilla hajauttaminen onkin äärimmäisen helppoa. Se hoituu muutamalla napin painalluksella yhdestä paikasta. Sen lisäksi, että hajauttaa eri kohteisiin, tulisi myös hajauttaa ajallisesti. Sijoita sekä lyhyt- että pitkäaikaisiin optioihin. Älä sijoita koko varallisuuttasi kerralla, vaan pienissä osissa, pidemmällä aikavälillä.

– Tee sijoitussuunnitelma ja noudata sitä

Olet varmaan kuullut sanonna ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”. Tämä pätee myös sijoittamiseen. Menestyäksesi sinun tulee suunnitella kuinka aiot toteuttaa tavoitteesi. On äärimmäisen helppoa unelmoida rikkauksista joita tule ehkä saavuttamaan, muutta unelmat eivät tule toteutumaan jos sinulla ei ole selkeää polkua siihen miten ne aiot saavuttaa. Sanomattakin lienee selvää että suunnitelma on turha jos et aioi sitä noudattaa.

– Opi virheistäsi, kirjoita ylös mitä olet tehnyt väärin.

Lähes jokainen binäärioptiosijoittaja joutuu maksamaan jonkin verran oppirahoja sijoittamisen aloittaessa. Mutta se mikä erottaa parhaat sijoittajat keskiverroista on se, että parhaat eivät tee samoja virheitä kahdesti. Hyvä vinkki on kirjoittaa tekemäsi virheet ylös paperille, josta käyt ne aika ajoin lukemassa. Tällöin myös sisäistät sen toimineesi väärin tietyissä tilanteissa. Jos tämänkään ei tunnu auttavan, voit laittaa tämän paperin tietokoneesi viereen seinälle josta näet ne jatkuvasti. Voimme taata, että et varmasti tule toistamaan samoja virheitä jos näet ne jatkuvasti muistuttamassa sinua päivästä toiseen.

– Älä jätä mitään huomiseen minkä voit tehdä jo tänään.

Menestyjät eivät siirrä tärkeitä asioita seuraavaan päivään, mitä enemmän saat tänään aikaiseksi, sitä enemmän sinulla on mahdollisuus tehdä lisää huomenna. Tämä neuvo voi tuntua raskaalta sellaiselle henkilölle joka on tottunut katsomaan sohvalla telkkaria iltaisin. Mutta kohdataan tosiasiat, kuinka moni maailman huippu on edennyt tavoitteissaan ”ottamalla rennosti” tai tekemällä 30-tuntista työviikkoa. Menestyminen ja lahjakkuus vaativat kaverikseen kovan työmoraalin.

wall street

 

Wall Street, katu jossa monet talouden neronleimauksista ovat syntyneet ja jossa monet unelmat ovat myös tuhoutuneet. Muista että huomenna voi tulla aina joku uusi henkilö joka on valmis tekemään kovemmin töitä menestymisensä eteen kuin sinä.

Hieman huonommat sijoitusvinkit

Nyt kun olemme saaneet sinulle oikean mielentilaan, voimme tarkkailla myös sellaisia sijoitusvinkkejä  mitä näkee netissä aika ajoin, jotka ovat pohjimmiltaan oikean suuntaisia, mutta melkoisen turhia varsinkin aloittelevalle sijoittajalle. Niitä voisi kuvailla vaikka seuraavalla tavalla. Kokenut talonrakentaja, jolla on vuosikymmenien työkokemus ja joka on tehnyt satoja taloja, pystyy toimimaan ilman pohjapiirustusta pelkästään mielikuvien varassa. Mutta jos vaadit samaa henkilöltä joka ei ole koskaan taloa rakentanut, lopputuloksen on varma epäonnistuminen ja katastrofi.

– Käytä P/E lukua sijoituskohteen valinnassa

P/E luku kuvaa yrityksen tuottojen ja arvon suhdetta ja onkin hyvä lisätyökalu kun monet muut seikat on otettu huomioon. Aloittelevalle sijoittajalle sillä ei ole kuitenkaan kauheasti käyttöä. Se ei ole mitään salaista tietoa mitä muut eivät osaisi katsoa. Itse asiassa P/E luku on niin hyvin kaikkien sijoittajien tiedossa, että on lähes itsestään selvää, että se on jo valmiiksi huomioitu yhtiön hinnassa.

– ”Hinta on se mitä maksat, arvo on se mitä saat”

Tämä Warren Buffettin kuuluisa lausahdus pitää kyllä paikkansa, mutta mitä aloitteleva sijoittaja siitä käytännössä hyötyy omassa toiminnassaan? Lauseen suurin käytännön hyöty on coktail-kutsuilla, joissa voit tehdä vaikutuksen muihin vierailijoihin siteeraamalla tunnettua sijoittajagurua. Sijoitustoimintaan sen soveltaminen on sen sijaan huomattavasti vaikeampaa.

– ”Anna ammattilaisten hoitaa sijoituksesi, pysy siinä mitä osaat”

Tätä neuvoa noudattamalla meistä kukaan ei oppisi ikinä mitään. Tämän lisäksi ”ammattilaiset” saavat vapaat kädet periä niin suuria kuluja ja palkkioita sijoituksiesi hoitamisesta kuin itse haluavat, jos sinulla ei ole kykyä tehdä sitä itse. Tällä hetkellä ”ammattilaisten” perimät kulut sijoitusten hoidosta ovat niin valtavia, että mielestäni jo aloittelevan sijoittajan kannattaa opetella itse hoitamaan omia sijoituksiaan. Ammattilaisten mielipiteitä toki kannattaa aina kuunnella ja tilaisuuden tullen hyväksikäyttää. On todella positiivinen kehityssuunta, että prosentuaalisista kulujärjestelmistä ollaan siirtymässä signaalipalvelujen tapaisiin kiinteäkuluisiin järjestelmiin.

Jos näitä kahta vaihtoehtoa tarkastellaan, niin mietitäänpä kummalla henkilöllä on suurempi motivaatio hoitaa sijoituksia järkevästi, sellaisella jolle maksetaan kiinteitä summia vai sellaiselle joka saa prosentuaalisen osan tuotoista ja tämän lisäksi vielä prosentit jos asiakas irtisanoo palvelun?

Itse ainakin toimisin omaa etuani tavoitellessa jälkimmäisessä, osakesijoittamisessa erittäin yleisessä tavassa, niin että ottaisin asiakkaiden varoilla valtavan isoja riskejä. Jos voitan, saan prosentit voitoista, jos taas häviän, en kuitenkaan ole korvausvelvollinen ja lisäksi, jos asiakas irtisanoo rahaston, saan siitäkin osan palkkiona. Onneksi kaikki salkunhoitajat eivät ajattele näin.

Jälkimmäisessä menetelmässä ei sen sijaan sijoituspalvelun tarjoajalla ole mitään motivaatiota tehdä muuta kuin parasta mahdollista työtä. Jos hän antaa huonoja vihjeitä, asiakas irtisanoo palvelun ja rahantulo loppuu seinään.

 

Paras sijoitusvinkki?

Parhaan vinkin olen jättänyt viimeiseksi. Binäärioptiosijoittajalla on tällä hetkellään käytössään täysin ilmainen työkalu, jota ei muita sijoitusmuotoja käyttävällä ole tarjolla, automaattinen kaupankäyntirobotti, jonka saa tällä hetkellä käyttöönsä täysin ilmaiseksi! Hyödy nyt tästä ainutlaatuisesta tarjouksesta ja ota automaattinen  BinaryOptionRobot käyttöösi alla olevasta napista.

 Tutustu tätä kaupankäyntirobottiin

Sijoitusvinkit 2015 on huhtikuu 10, 2015 rated 4.5 of 5
About Jan Magnusson (36 Articles)
Jan Magnusson is the main author at binary24h.com. He has worked in finance industry for 6 years. Jan holds a Master's degree in Economics.
Contact: Google+

binäärioptio robotti