Uusimmat artikkelit

Tammikuuilmiö ja sen hyödyntäminen

Tammikuuilmiö

Tammikuuilmiöstä puhutaan kun tarkoitetaan tammikuun aikana tapahtuvaa pörssikurssien nousua joka on tyypillisesti keskimääräistä suurempi kuin muina kuukausina. Tämä tapahtuu säännöllisesti lähes joka vuosi ja ilmiö havaittiin jo 1900- luvun alkupuolella, kun tutkittiin pientenyhtiöiden osakkeiden arvonmuodostusta ja tuottoa.

Kun asiaa tutkittiin enemmän ja sen syihin päästiin perehtymään, huomattiin että sijoittajat tyypillisesti ”sulkevat” vuoden myymällä mielestään huonot omistuksen pois salkustaan ja tankkaavat tammikuussa sinne haluamiaan uusia osakkeita takaisin päin. Toki  järkevä sijoittaja tekee tätä ympärivuoden mutta uusi vuosi on tyypillistä aloittaa uudella allokoinnilla ja uusilla yrityksillä, mikäli jotkut vanhat sijoitukset eivät ole miellyttäneet. Tätä tehdään nimenomaan Joulukuussa sen verovähennyshyödyn takia, kun tappiot voi laittaa kuluneen vuoden verotukseen vähentämään voittojen verotusta. Toisena syynä on ajateltu olevan työntekijöiden vuosibonukset jotka maksetaan joulu-tammikuun aikana ja silloin ihmisillä on enemmän rahaa käytettävissään.

Binäärioptioilla tällaista verohyötyä ei ole kun ei omista osakkeita missään vaiheessa, mutta miksi tämä asia sitten pitäisi kiinnostaa binäärioptiosijoittajaa? Sen takia, että binäärioptiosijoittaja niin kuin kuka tahansa sijoittaja tekee tuotto vain kurssivaihtelusta. Jos kurssin olisi aina sama, ei mitään tuottoa voisi saada omistamalla tai lyhyeksi myymällä, tai binäärioptioiden tapauksesa Call tai Put sijoituksella, jos ei mitään muutosta tapahdu. Keskimäärin siis jos tammikuussa kurssit nousevat eniten, se on keskimäärin myös binäärioptiosijoittajan parasta aikaa tehdä ylimääräistä tuottoa kohtuullisen ennakoitavasti. Tätä tilaisuutta ei kannata jättää käyttämättä mistään hinnasta.

Tammikuuhun liittyy paljon yleistä optimismia

Tammikuuhun liittyy paljon yleistä optimismia

Yleinen elämäntapa muutos ja optimismi ovat alkuvuonna suurimmillaan ja tämä heijastuu osin myös kursseihin. Sama ilmiö kun kuntosaleilla, alkuvuoden huuma ja suurin innostus laantuu helmi-maaliskuun aikana, jolloin myös kursseilla on tapana normalisoitua. Jos tämä ei näy laskuna kursseissa niin ainakin, hetkellinen tasaantuminen on tyypillistä, että kurssi ei liiku juuri suuntaan tai toiseen ainakaan yleisen optimismin takia. Eri asia jos ilmaantuu merkittäviä uutisia, tällöin kurssi toki reagoi suuntaan tai toiseen.

Se mitä tammikuussa on voitettavaa kurssinoususta ja osumalla oikeaan binäärisijoituksissaan, niin tyypillisesti joulukuun puolella salkunsiivoaminen saa aikaan hienoista kurssilaskua, ja näistä voi myös ottaa ilon irti Put sijoituksillaan. Se, että muut käyttäytyvät ennakoitavasti, helpottaa sinun elämääsi paljon.

Binäärioptio sijoittaja voi saada apua sijoitustoimintaansa ammattilaisten signaalipalveluista ja kaupankäyntirobotista, jolla saa varmasti nostettua omaa onnistumisprosenttiaan paremmaksi.

 

Tutustu tätä kaupankäyntirobottiin

Tammikuuilmiö ja sen hyödyntäminen binäärioptioilla

Kuten sanottu, muiden ennakoitava käytös helpottaa sinun päätöksentekoasi paljon. Tammikuunilmiöstä hyödyn haluavan sijoittajan täytyy toimia ennen suurta massaa, eli ennen kuin muut myyvät loppuvuodesta ja säästyy siten turhalta kurssilaskulta. Binäärioptiosijoittajalle tämä tarkoittaa että Put optiota pitää alkaa käyttämään jo ennen joulukuun loppua, jos uskoo notkahduksen tulevan.

Toisaalta taas nousu tammikuun aikana pitäisi saada osakesijoittajan itse asiassa tankkaamaan salkkuaan jo joulukuun puolella, jotta saisi kurssinousun hyödyn itselleen. Edelleen binäärimaailmassa sijoittajan täytyy osata laittaa Call sijoitukset vetämään riittävän aikaisin juuri käänteen tapahtuessa, siinä kohtaa kun markkinat yleisesti ja suuri massaa alkavat tankkaamaan salkkujaan. Tämä tapahtuu näennäisesti aivan pienellä viiveellä hyvin ennakoivaan osakesijoittajaan nähden, mutta liki samaan aikaan.

Selvää on, että mitä useampi tiedostaa tammikuuilmiön, sitä aikaisemmaksi se joka vuosi menee, ja toisaalta tasoittuu. Teoreettisesti se voisi tasoittaa koko loppuvuotta jos riittävä määrä sijoittajia alkaisi pikkuhiljaa myymään tappiollisiaan jo lokakuun jälkeen ja tankkaamaan pikkuhiljaa marras joulukuun aikana lisää seuraavaa vuotta varten. Me emme kuitenkaan usko näin analyyttiseen keskimääräiseen sijoittajaan joten joulukuun ja tammikuun aikana saa varmasti jatkossakin riittävät kurssivaihtelut markkinoilta tehdäkseen tuottoja binäärioptioilla.

 

Tammikuun tapahtumista ennustaminen

Tammikuun tapahtumat antavat usein myös sysäyksen tulevan vuoden kurssitapahtumille. Jos tammikuu on niin sanotusti hyvä, niin kokovuoden ennakoivaan olevan hyvä, jos tammikuu floppaa, kokovuoden odotetaan olevan hiukan heikompi. Toki tämä ei ole avain näin yksinkertaista, vaan vuodessa ehtii tapahtua paljon sekä markkinoilla, että lainsäädännössäkin jos halua ja tahtoa löytyy. Sen takia kokovuotta ei voida ennustaa luotettavasti pelkän tammikuun perusteella. Pientä hajua siitä kuitenkin voi ottaa.

binäärioptiot

avaa sijoitustili3

 

Etusivulle

Tammikuuilmiö ja sen hyödyntäminen on huhtikuu 16, 2015 rated 4.4 of 5
About Jan Magnusson (36 Articles)
Jan Magnusson is the main author at binary24h.com. He has worked in finance industry for 6 years. Jan holds a Master's degree in Economics.
Contact: Google+

binäärioptio robotti